Γενικές Πληροφορίες και Δικαιολογητικά Εγγραφής

για πρωτοετείς (ακαδ. έτος 2023-24)

[11/09/2023]

 

Αγαπητοί/ές φοιτητές/φοιτήτριες

Το Διοικητικό και Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Χημείας σας καλωσορίζει με ιδιαίτερη  χαρά στο πρώτο έτος των φοιτητικών σας σπουδών και σας εύχεται καλή ακαδημαϊκή χρονιά και μια συναρπαστική και γόνιμη φοιτητική πορεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Α.  Ηλεκτρονική Εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η διαδικασία ηλεκτρονικής προεγγραφής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιηθεί από 31/08 μέχρι και 08/09/2023 μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://eregister.it.minedu.gov.gr

Πρόσβαση στην εφαρμογή έχετε μέσω του 8-ψήφιου κωδικού εξετάσεων υποψηφίου/ας και του κωδικού πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήσατε στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Β.  Εγγραφή στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής προεγγραφής θα αποσταλεί ο σχετικός κατάλογος εγγεγραμμένων στη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας η οποία εν συνεχεία θα ανακοινώσει το χρονικό διάστημα για την εγγραφή σας στο Τμήμα.

Κατόπιν έκδοσης της σχετικής ανακοίνωσης, για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας στο Τμήμα Χημείας, είναι απαραίτητο να καταθέσετε στη Γραμματεία τα ακόλουθα δικαιολογητικά εγγραφής

Δικαιολογητικά εγγραφής

  1. Βεβαίωση εγγραφής σας από το ηλεκτρονικό σύστημα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
  2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου δημόσιου εγγράφου στο οποίο αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά στοιχεία του/της φοιτητή/φοιτήτριας.
  3. Μία (1) έγχρωμη φωτογραφία μεγέθους και τύπου αστυνομικής ταυτότητας. (Γίνονται δεκτές και φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή, εφόσον είναι ευκρινείς και σε αρχεία μορφής jpg ή png).
  4. Βεβαίωση Διαγραφής (για φοιτητές/τριες που φοιτούσαν πριν σε άλλο Τμήμα ΑΕΙ και έχουν ολοκληρώσει οι ίδιοι/ες τη διαδικασία διαγραφής τους από αυτό).
  5. Συμπληρωμένο το έντυπο Ενημέρωσης Προσωπικών Δεδομένων (ΠΔ).
  6. Συμπληρωμένη Υπεύθυνη δήλωση (ΥΔ) για την αποστολή προσωπικών κωδικών και βεβαιώσεων σπουδών.
  7. Οι εισαγόμενοι/ες Έλληνες/Ελληνίδες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής, να υποβάλουν στη Γραμματεία, με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών, επιπλέον βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι/ες στα δημοτολόγια Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε πρέπει να αποστείλουν, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε αναστολή φοίτησης (διάρκειας από ένα ως και τέσσερα εξάμηνα), μαζί με τα παραπάνω δικαιολογητικά, πρέπει να συμπληρώσετε και να καταθέσετε την αίτηση αναστολής φοίτησης (ΑΦ)

 

Κατάθεση δικαιολογητικών εγγραφής

Την κατάθεση των δικαιολογητικών την πραγματοποιείτε:

α) αυτοπροσώπως, επισκεπτόμενοι/ες τη Γραμματεία (Κτήριο Τμήματος Χημείας, Πανεπιστημιούπολη Βουτών) καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 13:00,

β) μέσω εκπροσώπου με νόμιμη εξουσιοδότηση

γ) μέσω ηλεκτρονικής αποστολής στη διεύθυνση e-mail: Bourantn@uoc.gr  ή

δ) μέσω ταχυδρομικής αποστολής-ταχυμεταφοράς (courier).

 

Γ.  Βεβαίωση σπουδών. Προσωπικοί κωδικοί

  1. α) Βεβαίωση σπουδών (πιστοποιητικό ότι είστε φοιτήτρια/φοιτητής) με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) σας. β) Βεβαίωση για αίτηση αναβολής στράτευσης προς τη στρατολογία (άνδρες).
  2. Προσωπικούς κωδικούς και οδηγίες ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού ιδρυματικού σας λογαριασμού.
  3. Θα σας γνωστοποιηθεί το όνομα του/της καθηγητή/καθηγήτριας που θα είναι ο/η ακαδημαϊκός/η σας σύμβουλος κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

 

Δ.  Έναρξη μαθημάτων

Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2022-23 ξεκινούν τη Δευτέρα 25/09/2023 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος μέχρι την 15 Σεπτεμβρίου 2023 (LINK).

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, απορία ή διευκρίνιση παρακαλείσθε να απευθύνεστε στη Γραμματεία Προπτυχιακών Σπουδών (κ. Νίκη Μπουραντά) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες : 10.00 -13.00

Τηλ.:2810 545136

E-mail: bourantn@uoc.gr

 

Ταχυδρομική διεύθυνση:

Γραμματεία Προπτυχιακών Σπουδών

Τμήμα Χημείας

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πανεπιστημιούπολη Βουτών

700 13 Ηράκλειο


 

Menu

Τμήμα Χημείας