Κεντρική ανατολική είσοδος κτιρίου

Άποψης κτιρίου από τη Βορειοδυτική πλευρά

Εσωτερική άποψης του κτιρίου (1ος όροφος)

Εσωτερικά της Κεντρικής εισόδου.

Χώρος μπροστά από τα αμφιθέατρα

Εσωτερική άποψης του κτιρίου (ισόγειο)

Μερική άποψη Αναγνωστηρίου

Γραμματεία Μεταπτυχιακών

Κυλικείο

previous arrow
next arrow
Slider

Η Χημεία είναι ένας διεπιστημονικός τομέας που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ευκαιριών σε χημικά και βιολογικά εργαστήρια, στον εμπορικό τομέα, σε πληθώρα ερευνητικών δραστηριοτήτων καθώς επίσης και στη βιομηχανία πετρελαίου, χημικών, φαρμάκων, υγείας, στον τομέα της βιοτεχνολογίας, των φαρμακευτικών ειδών και των τροφίμων.

 

Το Τμήμα Χημείας προσφέρει ένα δυναμικό προπτυχιακό πρόγραμμα σε συνδυασμό με ένα από τα καλύτερα μεταπτυχιακά προγράμματα και μια ανταγωνιστική ερευνητική πολιτική. Γνώμονας είναι πάντα η αριστεία σε όλες τις εκφάνσεις της. Δίνουμε τεράστια έμφαση στη διδασκαλία στο προπτυχιακό επίπεδο με παράλληλη ενθάρρυνση των φοιτητών μας να συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα από τα πρώτα κιόλας έτη της φοίτησής τους.

Η καρδιά της χημείας είναι το εργαστήριο και τούτος είναι και ο λόγος που έχουμε δώσει εξίσου έμφαση τόσο στα εργαστηριακά μαθήματα όσο και στις διαλέξεις.

 

Το διαβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών ωφελεί τους προπτυχιακούς σπουδαστές με την προσέλκυση διαπρεπών ακαδημαϊκών με σημαντική συνεισφορά στην έρευνα. Το Τμήμα Χημείας έχει κερδίσει τη φήμη του λόγω της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει. Ένας μεγάλος αριθμός από εκείνους που φοίτησαν ή εργάστηκαν στο τμήμα μας έχει διεκδικήσει διακεκριμένες θέσεις σε ακαδημαϊκές, βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

 

Αυτές οι ιστοσελίδες έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε το Τμήμα Χημείας και τους ανθρώπους του. Στα περιεχόμενά τους συμπεριλαμβάνονται:

 

• Η ιστορία του τμήματος
• Η διοικητική οργάνωση του τμήματος
• Οι υποδομές (εργαστήρια, προσωπικό, ερευνητικές δραστηριότητες, κ.λ.π.)
• Το πρόγραμμα σπουδών
• Ερευνητικές δραστηριότητες
• Ανακοινώσεις σχετικές με το τμήμα και την επιστήμη της χημείας

 

Το Τμήμα Χημείας είναι αφοσιωμένο στην ιδέα της αριστείας και στην προβολή της Χημείας σαν φιλική για τον άνθρωπο επιστήμη. Επειδή οι εφαρμογές της Χημείας στην καθημερινότητα είναι ανεξάντλητες, το Τμήμα μας δεν εφησυχάζει. Αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα της χημικής βιομηχανίας και ακρογωνιαίο λίθο του κοινωνικού οικοδομήματος. Για αυτό το λόγο συνεχώς προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις δεξιότητες και τις ανθρώπινες ιδιότητες των σπουδαστών μας και τους εκπαιδεύουμε ώστε να εκτιμήσουν τη σημασία και την αξία της έρευνας.

 

Ελπίζουμε ότι αυτές οι ιστοσελίδες θα είναι χρήσιμες τόσο στους υποψήφιους φοιτητές του Τμήματος Χημείας, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, αλλά και σε όσους επιθυμούν να συνάψουν εκπαιδευτικές ή ερευνητικές συνεργασίες με το Τμήμα ή απλά να ικανοποιήσουν τη χημική τους περιέργεια.

Menu

Τμήμα Χημείας