Αναπληρωτής Καθηγητής

Διδακτορικό:

1994, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τομέας Αναλυτικής & Περιβαλλοντικής

Email:

aspyros@chemistry.uoc.gr


Τηλέφωνο Γραφείου:

+302810545085


Γραφείο:

Γ207


Ιστοσελίδα: 

www.chemistry.uoc.gr/aspyros/main.html


Τηλέφωνο Εργαστηρίου:

+302810545112


Εργαστήριο:

A223


Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

 

Spiros_enCV.pdf

Εκπαίδευση

Ο Απόστολος Σπύρος αποφoίτησε από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης  (B.Sc. in Chemistry, 1988) και έλαβε το Δίπλωμα του Διδάκτορα Χημείας (Ph.D. in Chemistry, Τμήμα Χημείας, 1994) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε την μελέτη της δυναμικής πολυμερών με τη φασματοσκοπία 13C NMR.

 

Σταδιοδρομία

Από το 1994 μέχρι το 1995 ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο McGill, Montreal, Canada, ενώ το διάστημα 1996-97 διετέλεσε μεταδιδακτορικός υπότροφος του ιδρύματος Alexander von Humboldt στο Πανεπιστήμιο της Ulm, Ulm, Germany. Το 2007 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και μετά τη μονιμοποίησή του το 2011, εξελίχθηκε στην βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο ίδιο τμήμα το 2017.

 

Επιστημονικά ενδιαφέροντα

Εφαρμογές της Φασματοσκοπίας NMR στην Αναλυτική Χημεία - Ανάλυση τροφίμων, ποιοτικός έλεγχος και αυθεντικότητα – Αρχαιομετρία και ανάλυση υλικών στην Πολιτιστική Κληρονομιά – Μεταβολομική ανάλυση και Χημειομετρία – Φυτικά εκχυλίσματα και φυσικά προϊόντα.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

  1. N. Peroulis, V. P. Androutsopoulos, G. Notas, S. Koinaki, E. Giakoumaki, A. Spyros, Ε. Manolopoulou, S. Kargaki, M. Tzardi, E. Moustou, E. G. Stephanou, E. Bakogeorgou, N. Malliaraki, M. Niniraki, C. Lionis, E. Castanas, M. Kampa. Significant metabolic improvement by a water extract of olives: animal and human evidence. Europ. J. Nutr. in press, 2018.
  2. K. Sofou,  D. Isaakidis, A. Spyros, A. Büttner, A. Giannis, H. E. Katerinopoulos. Use of costic acid, a natural extract from Dittrichia viscosa, for the control of Varroa destructor, a parasite of the European honey bee. Beilstein J. Org. Chem. 13, 952, 2017.
  3. M. Amargianitaki and A. Spyros. NMR-based metabolomics in wine quality control and authentication. Chem Biol. Technol. Agric. 4:9, 2017.
  4. A. Spyros. Liquid state NMR spectrocopy in cultural heritage and archaeological sciences. Modern Magnetic Resonance, 2nd Ed. G. Webb (Ed.), Springer, 2016.
  5. A. Kazalaki, M. Misiak, A. Spyros and P. Dais. Identification and quantitative determination of carbohydrate molecules in Greek honey by employing 13C NMR spectroscopy. Anal. Methods, 7, 5962, 2015.
Menu

Τμήμα Χημείας